Első lépések:

Az első találkozáskor komplett testösszetétel elemzést végzünk, mely során egy speciális mérleggel megmérjük a súlyod, testtömeg indexed (BMI), a testzsír-százalékod, és a viszcerális zsírszintet (zsigeri zsírszint). A mérési eredményeket minden esetben feljegyezzük. A mérleggel végzett mérések után, megbeszéljük melyik testrészt, testrészeket vesszük kezelésbe, majd ezek körfogatát is megmérjük. Ha gondolod, készítünk egy fényképet, hogy honnan indultál. Néhány alkalom után ismét megmérünk, és készítünk fényképet, így te is jobban látni fogod a különbséget, nem csak a családod, az ismerőseid.

                   

Az ultrahangos kavitáció az orvos-esztétika egyik leghatékonyabb és legújabb vívmánya.

       A kavitációs zsírbontás folyamata

40 KHz-es ultrahangos, kavitációs fejjel, célzottan távolítjuk el a zsírlerakódást.
Az ultrahangos masszírozó fejet a fogyasztandó területre helyezzük majd folyamatosan mozgatva, masszírozzuk azt.
Ez semmilyen kockázattal vagy fájdalommal nem jár, az ultrahang a környező ereket és egyéb szöveteket, szerveket érintetlenül hagyja, csak a zsírsejteket bontja meg, ami egy kis ciripelő hanggal társul a füledben.

 A kavitáció működése

Az ultrahangos fej, az általa kibocsájtott ultrahangos rezgésekkel behatol a bőrréteg alá, ami gyors rezgésre készteti a zsírsejteket, ezáltal olyan apró vákuumbuborékok keletkeznek a sejteken kívül és belül, amelyek a zsírsejtek lebomlását idézik elő. 
A kezelés során ezek a sejtek folyamatosan súrlódnak, és közben glicerinné és szabad zsírsavvá bomlanak, ami zsírbontó hatást eredményez. A „sejthulladék” a májon keresztül,  a természetes útvonalakon keresztül ürül ki a szervezetből.
Ez a folyamat megfelelő vízmennyiség (napi 2-3 liter) bevitele nélkül nem mehet végbe gyorsan és mellékhatások nélkül. Ezért a kielégítő eredmény céljából a kezelt személynek is aktívan részt kell vállalnia az alakformáló eljárásban!
Sokan kérdezitek már a bejelentkezés alkalmával, hogy
hány centiméter csökkenés várható és hogy hány testrészt tudunk egyszerre kezelni, ezt minden esetben személyesen beszéljük meg (a próbaalkalom vagy a személyes konzultáció során) mivel minden esetben látnunk kell a kezelendő terület(ek) méretét.
    Mely testrészek kezelésére alkalmas a kavitációs zsírbontás?

 •     – Has /Gyomor tájék
 •     – Csípő, derék
 •     – Comb (külső, belső, elöl, hátul)
 •     – Fenék
 •     – Kar

   

   

Egy kezelés alkalmával maximum két testtájat kezelünk, ez viszont függ az adott testrészek méretétől, állapotától. Pl. has + csípő,
belső comb+ comb elől, külső comb + comb hátul.

Heti egyszeri kezelést javaslunk!

 
Kavitációs zsírbontásra ellenjavalt betegségek (kontraindikációk):

    – artériás magas vérnyomás,
    – nagyobb fokú szívbetegség,
    – sebek,
    – májműködés elégtelensége,
    – veseműködés elégtelensége,
    – daganatos megbetegedés,
    – nem kezelt cukorbetegség,
    – pacemaker,
    – szívizom-érelmeszesedés,
    – belső és középfül panasz /kezelés zajának elviselhetetlensége miatt/,
    – fertőző betegségek,
    – lázas állapot,
    – csonttuberkulózis,
    – központi idegrendszer krónikus sérülése,
    – autóimmun betegségek,
    – epilepszia,
    – fémprotézis,
    – fémspirál,
    – terhesség,
    – szoptatás.

A rádiófrekvenciás zsírbontás műtéti hegek, zsír-leszívás nélkül segít elérni az álomalakot. A kezelés során 40-42°C-ra melegítjük fel a bőrt, ezzel beindítva a zsírbontást és zsírsejtek szétesését. A rádiófrekvenciás zsírbontás segítségével alkalmanként akár 2-3 cm-t is fogyhatunk, fájdalommentesen!

Forradalmi újdonság a zsírbontás és test-feszesítés területén!


A Rádiófrekvenciás zsírbontás előnyei:

 •     – Az egyik legeredményesebb eljárás az alakformálásban, a felhalmozódott zsír lebontásában és eltávolításában
 •     – Az anyagcsere javításával, a nyirok- és vérkeringés elősegítésével hozzájárul a fogyás beindításához
 •     – Karcsúvá teszi, formálja az alakot, csökkenti a narancsbőrt, a nyúlási csíkokat
 •     – Műtéti beavatkozás nélkül, fájdalom nélkül látványos és tartós eredmény érhető el

A rádiófrekvenciás készülék az élettani működések intenzív befolyásolásán keresztül mélyreható változást idéz elő a zsírszövetben és a kötőszövetben, ezáltal néhány kezeléssel látványos és tartós eredményt ér el.

A rádiófrekvenciás zsírbontásról:

Közismert, hogy a rádiófrekvencián alapuló eszközök piacán ma két fő irányzat verseng: az egypólusú ( uni-, vagy monopoláris), illetve az egynél több pólussal rendelkező (bi-, tri-, hexapoláris ) rádiófrekvenciás árammal működik. A Tapasztalatok szerint az unipoláris készülékek látványos hatásokkal rendelkeznek a nagy zsírfelületre irányuló testkezelések terén, illetve a mélységi hatást megkívánó beavatkozásokban. A mélyreható kezelés a zsírszövet elfolyósodását célozza, így a zsírtömeg csökkentése a fő feladata. Ugyanakkor a kettő vagy több aktív pólussal rendelkező kezelőfejek látványosabb, azonnali hatást garantálnak, ám csak a felületes kezeléseknél: a bőr feszesebbé válását, a striák hosszú távú eltüntetését, új kollagén és elasztin képzését eredményezik. A két technológia kínálta válaszúton a konkurens gyártók vagy az egyik vagy a másik megoldást választják.

Zsírbontásról és méregtelenítésről:

Unipoláris technológia célja a zsírbontás, a zsírszövet tömegének csökkentése, illetve a narancsbőrrel érintett területek kisimítása. A zsírszövet rádiófrekvenciás impulzusokkal történő melegítése a zsírszövet és az azt közrefogó struktúrák ellenállását felhasználva fejti ki hatását. A hő nem csak a metabolikus tevékenységet indítja be , de növeli a zsírszövet vérátáramlását, valamint elősegíti a trigliceridek felszabadulását a zsírsejt membránon keresztül. A komputer szabályozta rádiófrekvenciás hullámok fokozzák a kötőszöveti szeptumok méregtelenítését, miközben a nyirok elvezeti a felesleges salakanyagokat, meyek felhalmozódása a cellulit kialakulásának a legfőbb oka. A cellulit problémát a gyökerénél szünteti meg.

Rádiófrekvenciás kezelés ellenjavalt betegségek (kontraindikációk):

    – artériás magas vérnyomás,
    – nagyobb fokú szívbetegség,
    – sebek,
    – májműködés elégtelensége,
    – veseműködés elégtelensége,
    – daganatos megbetegedés,
    – nem kezelt cukorbetegség,
    – pacemaker,
    – szívizom-érelmeszesedés,
    – belső és középfül panasz /kezelés zajának elviselhetetlensége miatt/,
    – fertőző betegségek,
    – lázas állapot,
    – csonttuberkulózis,
    – központi idegrendszer krónikus sérülése,
    – autóimmun betegségek,
    – epilepszia,
    – fémprotézis,
    – fémspirál,
    – terhesség,
    – szoptatás.

Az alakformáló és testzsírcsökkentő eljárások között a legújabb a Lipo-lézeres kezelés. (Laser-lypolisis) Ez a forradalmi eljárás a zsírsejteket célozza meg. A kezelőfej lézerdiódáiból kibocsájtott lézersugár a zsírszövetet veszi célba, majd az emberi test a saját lebontó mechanizmusával távolítja el a kezeléstől szétesett zsírsejteket. A kezelés eredménye azonnal látható. Kezelésenként 2-4 cm kerületcsökkenés érhető el. Az eredményes kúra 8 -10 alkalmas, és heti két alkalommal 4 -5 héten keresztül történik. Ez az időtartam biztosítja a szervezetnek kezelések között a szétbontott zsírsejtek teljes kiürítését.

Az eljárás lényege, hogy a zsírsejtben fotokémiai reakció megy végbe. Ennél az eljárásnál a zsírsejt membránhártyája áteresztővé válik, és így intenzíven és könnyedén meg tud indulni a zsírok- és méreganyagok ürülése. A zsírsejteknek nem szükséges a regenerálódási idő, így akár heti háromszor is biztonsággal végezhetünk kezeléseket. SŐT! A mikrokeringés beindulásával a kötőszövet is regenerálódik, rugalmassá, feszessé válik. A lézer fotoporációs fényimpulzusok hatására a zsírszövet rezgésbe jön, aktiválódik a vérkeringés, a zsírsejtek sejtmembránja féligáteresztővé válik, így könnyen kiürülnek a zsírok. A kezelés végére a kiürült zsírsejtek összetöpörödnek, így az eredmény már a kezelés után látványos, egy kezelés után 2-4 cm-rel kisebb körfogatot jelent.

A LIPOLASER lézerfénye képes fokozni a környező kötőszövet kollagén- és elasztintermelését, tehát nem csak az alakot formálja, és fogyaszt, hanem a kezelés során megfiatalítja, feszessé teszi a bőrt.

Tilos a kezelés alkalmazása:
    – menses idején,
    – állapotos vagy szoptató nőknél,
    – lázas betegeknél,
    – hasi műtétek után három hónapig.


Kezelést kizáró okok:
    – gyomorfekély,
    – nyombélfekély,
    – súlyos hastáji rendellenességek,
    – daganatos megbetegedések,
    – a bőr tisztázatlan típusú vagy rosszindulatú elváltozásai,
    – a szervezetbe beépített bármilyen (kemény műanyag, fém, stb.) tárgy, műtéti implantátum, pacemaker, stb.
    – magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések,
    – cukorbetegség és egyéb anyagcsere megbetegedések,
    – fényérzékenység.

A vákuummasszázs egyesíti magában a hagyományos köpölyözést és a nyirokmasszázst, ezért többféle problémára jelenthet megoldást: kiválóan alkalmazható CELLULIT ellen, méregtelenítésre, helyi fogyasztásra, de a hátfájás esetén is enyhülést hozhat, hiszen fokozza a vérkeringést, és a nyirokkeringést, aktiválja az immunrendszert. Ezek hatására javul a kötőszöveti sejtek oxigénellátása és anyagcseréje, a szövetekből eltávoznak a méreganyagok.

Mire használható a Vákum-masszázs?

    – A zsír raktárak megnyitására, helyi fogyasztásra
    – Kollagén rostok állapotának javítására
    – Narancsbőr (cellulit) megszüntetésére és megelőzésére
    – Terhességi csíkok (striák) halványítására
    – Méregtelenítésre
    – Az anyagcsere élénkítésére
    – A sejtek oxigénfelvételének növelésére
    – Merev feszült izmok lazítására
    – Alsó végtagokon, vagy arcon fellépő ödémák megszüntetésére
    – A nyirokáramlás javítására
    – A vérkeringés javítására
    – Az immunrendszer stimulálására
    – Hátfájás ellen
    – Fejfájás esetén


Hogyan hat a Vákum-masszázs?

Ez a technika fokozza a nyirokáramlást, amely akár ötvenszeresére is felgyorsulhat, így biztosítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből. Felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövet oxigénellátása és anyagcseréje. A felgyorsult keringés következtében fokozódik a zsírégetés, megerősödnek a laza kötőszöveteket, nő a rugalmasságuk is, így a bőr feszesebb lesz.

Hogyan zajlik a kezelés?

Szalonunkban a még jobb eredmény elérése érdekében a vákuumos kezelést rádiófrekvenciával (RF) együtt alkalmazzuk, mert így még hatékonyabb (kérésre az RF kikapcsolható). A kezelendő felületre ráhelyezzük a harang formájú kezelőfejet amelyben folyamatos, vagy pulzáló vákuumot hoznak létre, ennek erőssége szabályozható. A vákuum azonnal beszippantja a bőrt, és vele együtt a bőr alatti zsírsejteket, a bőr alatti zsírsejtek kitágulnak, így átjárhatóvá válnak, a salakanyag kipréselődik, majd a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből.

A vákuum ereje a zsírsejteket széttördeli, és fellazítja a lerakódott méreganyagokat. A zsírsejtek tartalma és a méreganyagok a nyirokrendszer segítségével távoznak a szervezetből. A kezelés kicsit kellemetlen lehet, a kúra előrehaladtával azonban (a zsírsejtek méretének csökkenése miatt) egyre csökken a kellemetlenség.

Milyen gyakran alkalmazzuk a Vákum-masszázst? 

Leginkább hetente 2-3 alkalommal ajánlott végezni a kezelést. A kúraszerűen végzett, kb. 10-15 kezeléssel már igen látványos eredmény érhető el. Megelőző, vagy fenntartó kezelésként is alkalmazható.

Mire figyeljünk a Vákum-masszázs kúra alatt?

A felfokozott nyirokkeringés nemcsak a kezelés időtartama alatt áll fenn, hanem a következő napokban is folytatódik. Ezért fontos, hogy a kúra alatt növeljük a folyadékfogyasztásunkat. Napi 2-3 liter (lehetőleg szénsavmentes) ásványvíz elfogyasztására ajánlott, így tudjuk támogatni nyirokrendszerünket a salakanyagok és a zsiradék elszállításában. A sok folyadék kimossa, kiöblíti a salakanyagokat a kötőszövetből, ellenkező esetben azok visszakerülnek eredeti helyükre. A felesleges zsír körülbelül harminc százaléka a nyirokrendszeren keresztül távozik, így igen gyors és tartós helyi fogyasztás érhetőek ezzel a vákuummasszázs kezeléssel.
 

Hogyan fokozható a Vákum-masszázs hatása?
Egyéb alakformáló kezelésekkel kombinálva hamarabb érünk el eredményeket. Megfelelő hatóanyagú krémek, zsírbontó és bőrfeszesítő hatóanyagok használatával még jobb hatás érhető el. Gyakran alkalmazzák a kezelés kiegészítéseként a hatóanyagok ultrahanggal történő bevitelét.

Mely esetekben nem alkalmazható a vákuummasszázs?

    – Gyulladásos folyamatok
    – Pajzsmirigy működésének zavara
    – Szívelégtelenség miatti ödémák
    – Trombózis, trombózishajlam
    – Daganatos betegségek
    – Vérzékenység
    – Érgyulladás, gyengült érfalak
    – A nyirokrendszer bármilyen gyulladásos folyamata
    – Vese-, a máj-, vagy szív elégtelen működése

A fejlett országokban bizony elég sok nőnek van problémája az alakjával és bőrével. Ennek oka elsősorban a mozgáshiány és a helytelen táplálkozás, illetve túltápláltság. A gyakori egyoldalú tevékenység, az órákig tartó álldogálás vagy ülés következtében a lábak megdagadnak, a test elformátlanodik, és ez rontja az általános közérzetet, veszélyezteti az egészséget.

Mindezek negatív hatásaként szervi megbetegedések, a gyakran tapasztalt visszérproblémák, ödémák és narancsbőr keseríthetik életünket, amelyek hátterében a nem megfelelő nyirokkeringés a legfontosabb kiváltó ok.
Ám a közelmúltban kifejlesztettek egy új módszert, amely a modern technika segítségével gépi úton végzi el a masszázst.

     Ez a hullámmasszázs vagy nyirokmasszázs.

A lényege, hogy a testre úgynevezett mandzsettákat erősítenek fel, amelyeket levegőtömlők kapcsolnak az alapgéphez. A gép levegőt pumpál a mandzsettákba, ezáltal enyhe, ritmikus nyomáshullámok keletkeznek, amelyek a láb legalsó pontjától kiindulva “végighömpölyögnek” a bokán, combon, fenéken – egészen fel a csípőig. A hullámok periodikusan, ritmusosan követik egymást, percenkénti számuk és a nyomás erőssége szabályozható.
Már az első – kb. 20-30 perces – kezelést követően kellemes meglepetéssel tapasztaljuk, hogy lábaink könnyebbek, felszabadultságot érzünk, úgy tűnik, mintha cipőnk egy számmal nagyobb lenne. A kezelések hatására csökken a comb, a fenék, a derék körfogata, a bőr szebb lesz, a narancsbőr pedig kezd eltűnni, a nyirokkeringés ideális állapotú lesz.
Alkalmazhatjuk kúraszerűen, heti 2-3 alkalommal vagy kiegészítő terápiaként.


Javallatok:
    – nyiroködéma/vénásödéma
    – kezelésére, nyirokrendszer stimulására,
    – cellulit kezelésére,
    – elhízásra ,méregtelenítésre


Ellenjavallatok:
    – trombózis
    – visszértágulat,
    – daganatos betegségek,
    – szív és keringésirendszer elégtelenség,
    – ízület-nyirokér gyulladásnál,
    – bőrfertőzésnél,
    – szív/légzőszervi/veseelégtelenségnél

Az infra-szauna olyan szauna, mely távoli infravörös sugarakat bocsát ki. A távoli infravörös hő tulajdonképpen az energia olyan formája, amelyre minden élőlénynek szüksége van az egészséges élethez. Ha szervezetünk a napsugarakon keresztül nem jut elegendő infravörös fényhez, akkor betegek és depressziósak leszünk.
Ezért ajánlott mindenki számára az infra-szauna rendszeres használata.