Emberek vagyunk. Sokféle személyiségtípus szerint lehet minket besorolni.
A Masszázs-Szalonunkat azzal a lelkülettel valósítottuk meg, hogy az élet forgatagából kikapcsolni vágyók nálunk megtalálják
a nekik legtöbbet adó, legjobban pihentető, energiával feltöltő masszázsfajtákat.

Nyugati típusú masszázsok (fájdalom enyhítés, izomlazítás az adott területen)

Fajtái:
Svéd-, Frissítő-, Relaxáló-, Hát- vagy láb-; Aromaterápiás-, Csokoládé-, Bőrfeszesítő masszázs

Keleti típusú masszázsok (Egyensúlyteremtés, holisztikus hatás az egész testre)

Fajtái:
Szeretet-lélek-, Meditációs masszázs

Alternatív típusú masszázsok (a keleti- és a nyugati masszázsok kapcsolódása)

Fajtái:
Irodai masszázs ( hát-váll-nyak-kar); Izomregeneráló-; Orosz-; Baba-; Kismama-; Ikerláng masszázs

A Svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs, de a filozófiánk az, hogy a „masszázs nem fájhat”. Csökkenti az izomfájdalmakat, segíti a relaxációt.
Ezt a masszázsfajtát erőseb izomzatúaknak ajánljuk.

A Frissítő és a Relaxáló masszázs lágyabb, finomabb masszázsfogásokból, sok „rezegtetésből” áll.
Kifejezetten a pihenésre vágyók masszázsa.

Választható időtartam:
30 perc: 3.500 Ft
60 perc: 6.000 Ft
90 perc: 8.000 Ft

A Svéd- és Izomregeneráló masszázsból átvett fogások, a vendég által választott területen alkalmazva.
Szakmai megjegyzésünk ehhez a masszázshoz: tapasztaltuk, hogy a fájdalomérzet sokszor nem fájdalom által érintett területről származik, így az adott terület masszírozása csak ideiglenes megoldást adhat.
Erős fájdalom esetén a teljes test feltérképezését ajánljuk a masszázs előtt.


Választható időtartam:
30 perc: 3.800 Ft

Az Aromaterápiás masszázsnál nem csak a masszázskrém és az illóolaj bőrön keresztüli jótékony hatásával találkozunk, hanem az illatanyag belélegezve létrehozza a test energetikai egyensúlyát.
Az ősi keleti kultúra légzéstechnikái találkoznak a nyugati masszázs-technikával. Ez az egyetlen olyan illatterápia amely a természetes gyógymódok közé tartozik, és magában foglalja a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnyeit. Az illóolajokat több módon is alkalmazhatjuk: – párologtatásnál,- fürdésnél,- közvetlenül,- illetve masszázsolajként.
Ez az olajjal végzett, hosszú, simító mozdulatokból álló masszázs az egész testet ellazítja. Az izmokból és az ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására kioldódik minden feszültség és merevség, a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátása javul, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik, fellazul a feszültség az izomszövetekben és a test a teljes nyugalom állapotába kerül. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek.

Választható időtartam:
60 perc: 7.500 Ft
90 perc: 9.500Ft

A Csokoládé masszázs alapja a kakaóvaj, ami antioxidáns hatású, így gátolja a szervezet sejtjeinek károsodását, valamint az öregedést is lassítja. A csoki hidratálja és feszesíti a bőrt, amit egyúttal bársonyosan simává tesz, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. Jótékony hatással van a narancsbőrre is. A csokoládé közismert endorfint termelő hatása révén segíti úgy a bőr, mint a test és a lélek harmonikus feltöltődését. A bőr számára értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Molekula nagyságú összetevői segítségével intenzív energetizáló és bőrfeltöltő hatást fejt ki, mivel azok könnyedén jutnak a mélyebb bőrrétegekig, így tartósabb eredményt biztosítanak. Javítja, gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, rugalmasítja és feszessé teszi a bőrt.

Választható időtartam:
60 perc: 7.500 Ft
90 perc: 9.500 Ft

A Bőrfeszesítő masszázs a svéd masszázs alapjaira épülő masszázsfajtánk, amely kifejezetten az érintett területeket veszi célul. A használt masszázs krém vagy – olaj hatóanyagtartalmát is felhasználva érjük el a kívánt hatást.
Yamuna Bőrfeszesítő masszázskrém: Kellemesen lágy állagú, finom illatú krém. A bőr feszesítéséről két indiai növény kivonata – a Commiphora mukul és a Coleus forskohlii – gondoskodik. A masszázskrém emellett tartalmaz még E-vitamint és kollagént.
Az E-vitamin növeli a bőr nedvességtartalmát, lágyságát és simaságát. Véd a káros sugaraktól, illetve fontos szerepe van a szabad gyökök kialakulásának megelőzésében. A kollagén hozzájárul a bőr strukturális szerkezetének javításához.
Yamuna Paprikás növényi alapú masszázsolaj: Intenzív melegítő hatású, zsírbontó, keringést fokozó masszázsolaj, mely paprika kivonatot tartalmaz. Hatóanyaga, a természetes paprika kivonatban rejlő kapszaicin élénkíti a vérkeringést, mely fokozott bőranyagcserét idéz elő. Emellett biztosítja a zsírraktárak mobilizálhatóságát, a salakanyagok véráramon keresztül történő kiürítését a szervezetből. Használata után puhává varázsolja a bőrt.
A masszázs alatt számítani lehet a hatóanyagok okozta bőr pír és egyéb tünetekre, melyek nagyjából 1,5-2 óra múlva teljesen megszűnnek.

Választható időtartam:
60 perc: 7.500 Ft
90 perc: 9.500 Ft

Keleti típusú masszázsok (Egyensúlyteremtés, holisztikus hatás az egész testre )

A Holistic Pulsing (Szeretet-Lélek masszázs) célja a testben áramló energiák blokkjainak feloldása, a szervezet védekező és öngyógyító erejének újraélesztése, a teljes test energetikai egyensúlyának visszaállítása. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéden rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat és amitől a mély ellazulás állapotába kerül. Azoknak ajánljuk, akik a hétköznap hajtásából, túlterheléséből és stresszből szeretnének kiszakadni egy kis időre.

60 perc szeretetfürdő:
7.000.- Ft

Gyertyák, illatok, hangok, érintések, hogy a tested és lelked kellően nyitott állapotba kerüljön.
A Meditációs masszázs egy különleges stresszoldó technika, ahol téged a test-lélek-szellem egységében kezelünk.

A masszázs elején alkalmazunk néhány légző-gyakorlatot az energiáid beindításához. Végigvezetünk egy meditáción, ami segítségével a fizikai tested izmai fokozatosan ellazulnak, a tudatodban megjelenő képek, érzések, gondolatok lelassulnak. A fizikai és a finom fizikai test megpihen és feltöltődik életenergiával. Ez a regenerálódás, feltöltődés ideje.
Ehhez a masszázshoz masszázskrémet vagy masszázs-olajat használunk, amivel a teljes tested átmasszírozzuk. A frissítő masszázs a bőr és az izmok vérellátására gyakorolt kedvező hatásával javítja az általános közérzetet. Előnyös hatása van a vérkeringésre, az emésztésre, a nyirokrendszer működésére, valamint a salakanyagok eltávolítására. Mindezzel jótékony hatást gyakorol az egész szervezetre.

Ezt a masszázst ajánljuk mindenkinek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy tudjanak pihenni, relaxálni. A Meditációs masszázs segít hatékonyabbnak lenni akár a munkában, akár a tanulásban. Segít a hosszan tartó, koncentrációt igénylő feladatoknál a figyelem, az összpontosítás fejlesztésében.

1,5 óra szabadság a mindennapok zűrzavarából:
13.500.- Ft

Alternatív masszázsok (a keleti és a nyugati masszázsok kapcsolódása)

A masszázs teljes öltözetben történik olaj és krém használata nélkül. Időtartamát illetően 15-20 percesek a kezelések,
nem hosszabb egy kávé vagy cigarettaszünetnél.

A masszázs magában foglalja a fej, nyak, váll, kar, kéz, hát és a derék kezelését. Az irodamasszázs során vérellátást és keringést javító svéd- és izomregeneráló masszázs-technikákat alkalmazunk.

Választható időtartam:
25 perc: 2.500 Ft

(Vendégeink egyik nagy kedvence)

Ezt a masszázs fajtát  sok éves tapasztalatunk fejlesztette ki és hozta létre. Nyugodtan kijelenthetem, hogy teljesen EGYEDI hiszen az EMBEREK pillanatnyi állapotához van „kalibrálva”…

Olyan masszázs technológiát használunk, mely nem az előre meghatározott fogásokból áll össze, hanem teljesen egyénre szabott. Nincs meghatározva egy – egy testrész időbeli és masszázs technikai „követelménye”. Csak és kizárólag a vendégünk tényleges IGÉNYÉRE épül.

Ha kell gyúrunk, ha kell simítunk, ha kell váltogatjuk a ritmusát a nyújtásoknak, dörzsöléseknek…ha kell egy területen „elidőzünk” akár 40 percet is, amíg meg nem kapjuk a test POZITÍV válaszát.

Meggyőzzüka sejteket, az izmokat, hogy kellemesebb nekik feszültség nélkül létezni…
Sejtek pedig emlékeznek…..és ha az első alkalommal még nem is sikerült a teljes ellazulás, és a fájdalmak elengedése, azt megígérjük, hogy a következő alkalommal, már minden sokkal kellemesebb lesz a masszázs közben és utána is….

Választható időtartam: 
30 perc: 4.200.- Ft
60 perc: 7.000 Ft

A Tradicionális Orosz masszázs jelenlegi tudásunk szerint egyedülálló az országban.
20 évvel ezelőtt tanultuk meg az orosz tudományos akadémia két professzorától.
Ez a masszázstípus nagyon különleges, komoly méregtelenítést előidéző masszázs-technológia ami kifejezetten az emberi test működésének folyamatai alapján lett kifejlesztve.

A test két fázisban van átmasszírozva:
– Az első fázis egy krém nélküli, fizikai masszázs, ami fellazítja a megterhelt izmokat, az elfáradt sejteket.
– A második fázisban masszázskrémmel-olajjal való energetikai masszázzsal elindítjuk a szervezet regenerációs folyamatait.
A teljes harmóniát egy hagyományos orosz tea-szeánsszal zárjuk. Az orosz teakeverék segít a szervezetünkből eltávolítani a felgyülemlett salakanyagot.

Választható időtartam:
60 perc: 8.000 Ft
90 perc: 10.000 Ft

Sohasem túl késő elkezdeni a babamasszázst. Akár újszülött, akár már pár éves kisbabáról van szó, a masszírozás azonnali és tartós eredményeket hoz. Azok a várandós szülők, akik már előre készülnek a masszázzsal az új jövevény érkezésére, rögtön elkezdhetik ezt a csodálatos utazást a gyöngéd érintések tárházának megtanulásával.

A babamasszázs hatásai:
Ezek az újszülöttek, kisbabák és gyerekek előnnyel indulnak az érzelmek adásában és elfogadásában.
Jó közérzetet biztosít.
Különleges időt biztosít a gyerekeknek, hogy kialakuljon bennünk a bizalom érzése szüleik iránt.
Fejleszti a gyomorbél működését.
Elősegíti az megnyugvást és a nyugalom érzését, ami csökkenti a sírással töltött órákat.
Segít normalizálni az izomfeszültséget.
Fejleszti a keringést.
Erősíti az immunrendszert.
Fejleszti a középvonali orientálódást.
Elősegíti az érzékelési tudatosságot és a testfelismerést.
Fokozza a neurológiai fejlődést.
Elősegíti a mély és pihentető alvást.
Elősegíti az oxigén és a tápanyag áramlását a sejtekbe.
Fejleszti a fájdalom kezelhetőségét: enyhítheti a fogzás okozta kényelmetlenséget.
Segít, ha vértolulással, gázokkal vagy kólikával küszködik a baba.
Fokozza a hormontermelést a testben: ez a növekedési hormont stimulálja, ami elősegíti a hízást.
Csökkenti a kortizol (stressz hormon) szintet.
Biztosítja az összes alapvető szülő-újszülött kötelék kialakulására utaló jelző kielégítését: szemtől szemben, érintés, hang, szag, mozgás és hőszabályozás.
Az összes fiziológiai rendszert stimulálja. A masszírozás elősegíti a neuronok növekedését az agyban
Talán te sem gondoltad kedves kismama, hogy a babamasszázs előnyei, hatásai ennyire meghatározóak, a baba fejlődése szempontjából.
A babamasszázs könnyen megtanulható, 100%-ban természetes módszer


Baba masszázs időtartam:
25 perc: 2.500 Ft;

Oktatás:
5.000 Ft / alkalom (általában 2 alkalom szükséges)

Egy kis kényeztetés mindenkinek jár!

A terhesség alatt rengeteg változáson megy keresztül a testünk, azonban ebben az időszakban sem kell lemondanunk a masszázsról. Az egyre növekvő pocak miatt egyre nagyobb a háti szakasz, a gerincoszlop terhelése. Ilyenkor egyes testrészeink igazán érzékenyé válhatnak.
A Kismama masszázs a 2. trimesztertől vehető igénybe.
Ez a masszázs klasszikus svédmasszázsból eredő fogásokon alapul és a test csak bizonyos részeire korlátozódik. A kezelés során az alsó végtagokon és az alulsó háti, medencei szakaszon csak simító mozdulatok alkalmazhatók, mert az ezen területekre gyakorolt erős nyomások rossz hatással lehetnek a babára.
A masszázs kiterjed az úgynevezett „stressz zónákra” is, ami a csuklyás izom és a tarkó területét jelenti, itt a masszőr lazító masszázst végez. A has masszázsa és a reflexológia sem megengedett a várandósság alatt, azonban a talpon végzett simító mozdulatok engedélyezettek, így enyhíthetünk a lábak terhein is. A masszázs ideje alatt a kismamáknak lehetőségük nyílik, hogy kikapcsolódhassanak, ellazulhassanak és nem utolsó sorban enyhítsenek fájdalmaikon.

A kezelést szakképzett masszőrök végzik.

Ellenjavallatok:

Vérzés, görcsök, has korai keményedése, magas vérnyomás, a terhesség első trimesztere és
a svéd masszázs általános kontra indikációi.

Választható időtartam:
30 perc: 3.500 Ft
45 perc: 4.500 Ft
60 perc: 5.500 Ft

Ez a masszázsfajta a fő profiljaink közé tartozik, amelyet Orosz masszázs technológiájából alakítottunk ki.
Minden esetben egy Férfi és egy Nő végzi egyszerre, szinkronban a kívánt hatás elérése érdekében.
Az Ikerláng-masszázs nagyon erős energetikai masszázs. Ezzel a különleges masszázstechnikával a női-férfi oldaladat energetikailag egyensúlyba hozzuk, oldjuk a testben és a lélekben lévő feszültségeket, érzelmi blokkokat. A lelki problémák görcsöket, csomókat hoznak létre az izomzatban, aminek hatására megváltozik a testtartás is. Az Ikerláng-masszázs a test meghatározott pontjainak finom érintéséből, simításából és enyhe nyomásaiból áll, amelyek mind a fizikai tested, mind a test finomabb rétegeire harmonizáló hatást fejt ki. A gerinc a legfontosabb “antenna”, a testünk adó-vevője. Ha ott sok a feszültség, akkor a finom jelzések alig-alig működnek. A gerinc körül lévő izmok fellazításával újra tudjuk indítani az információáramlást az energiaközpontjaid között.
A masszázs hatására az energia blokkok, régi rossz élmények érzelmi súlyai fellazulnak, ezzel beindítjuk az önregenerálódás folyamatát. Egy nagyon pihent, relaxált állapot jön létre benned, ahol megtapasztalhatod a “gondolati csend” állapotát. A testi, lelki fájdalmak enyhülnek, vagy megszűnnek. Az érzékelés élesedése miatt a tudat fókusz is élesedik, így könnyebben átlátod az életed eseményeit.

Ezt a masszázst ajánljuk azoknak, akik szeretnének energetikailag feltöltődni, javítani szeretnének a Férfi vagy a Női egyensúlyuk helyreállításában.

Választható időtartam:
60 perc: 14.000 Ft
90 perc: 18.000 Ft
(Minden esetben egy Férfi és egy Nő végzi egyszerre, szinkronban)


Népi kultúránk része: csontkovácsolás, gyúrás, ínrakás

Mikor van rá szükség?

Mozgásszervi problémáinkat, a fájdalmakat, de sok esetben belső szerveink alulműködését is az okozza, hogy a gerincünket alkotó csigolyák elmozdultak és nyomják a gerincvelőből szétágazó idegeket. Az idegpályákon fellépő zavar rontja a beidegzett belső szervek működésének hatékonyságát is.
A csontkovácsolás és ínrakás megfigyeléses alapokon kidolgozott és évszázadok tapasztalatai alapján folyamatosan alakuló rendszer. A tévhittel ellentétben a csontkovács nem helyreteszi a baleset következtében elmozdult ízületeket. Az ő dolga az, hogy a rossz tartás, helytelen terhelés, az évek során rosszul megszokott mozdulatok következtében milliméterekre elmozdult csontok környezetében a begörcsölt vagy begyulladt izmokat felszabadítsa és így tegye lehetővé a csontok számára, hogy megtalálják a helyüket.

Mi történik a csontkovácsolás során?

Az elmozdult csontok környékén az izmok sokszor begörcsölnek a nem természetes terhelés következtében, és az inak is megrövidülhetnek az izomfájdalom miatt megváltozó terhelés eredményeként. Ezért a csontkovácsolást sokszor az izmok ellazítása előzi meg. Ezt a magyar népi gyógyászatban kenésnek nevezik, tulajdonképpen a ma masszázsként elhíresült gyógyászati módszer megfelelője. Disznózsírral vagy valami más hasonló viszkozitású anyaggal bőven megkenték a fájó testrészt, masszírozással, vagy a gócpontokra mért erőteljes nyomással segítették elő az izom ellazulását.
Természetesen az nem lehetséges, hogy a csontkovácsoláskor kezelt ízületek mindegyikében ficam legyen, így világos, hogy a kezelés során nem „helyreugrasztja“ a terapeuta az ízületeket. A manuálterápiát alkotó fogások és hirtelen mozdulatok azt szolgálják, hogy az ízületen belül rossz helyet elfoglaló csontvégek visszakapják szabad mozgásukat és így elfoglalhassák egészséges helyüket.

Tévhitek a csontkovács munkájával kapcsolatban
Tévhit az is, hogy a csontkovácsoló mozdulatokat kísérő ropogás összefüggésben van a hatékonysággal, vagyis akkor eredményes egy mozdulat, ha roppan. A hang sokkal inkább a kezelt személy testi adottságaival van összefüggésben, az ő szervezeti sajátossága, hogy kattognak-e az ízületei, a fogások a hang elmaradása esetében is hatékonyak.
Ugyanígy tévhit, hogy nem szabad túl gyakran igénybe venni a csontkovács munkáját, mert elkoptatja az ízületeket. Természetesen nem kell naponta alkalmazni, ez nem is lenne helyes, hiszen néhány napra szüksége van a szervezetünknek ahhoz, hogy „megbirkózzon“ a megváltozott helyzettel, már ami az ízületeink állapotát illeti. De nem szabad elfelejteni, hogy az elcsúszott ízületi állapothoz hozzászokott izmok és inak először visszahúzhatják az ízület tagjait a rossz helyre, ezért kétszer-háromszor érdemes megismételni a kezeléseket.
A kezelések között figyeljünk arra, hogy a tartásunkon javítsunk! Ha az évek, évtizedek alatt kialakult és gyakorolt rossz tartásunkon a csontkovácsolás után sem javítunk, az ízületek gyorsan felveszik újra a „rossz pózt“ és ezzel gyakorlatilag semmissé tesszük a természetgyógyász munkáját.

Választható időtartam:
60 perc: 8.000 Ft

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Google+
Twitter